Днес и утре раздават книги срещу килограм пластмаса

Днес и утре раздават книги срещу килограм пластмаса - E-Burgas.com
Архив Дневник

На 11 и 12 май жителите на пет града ще могат да се сдобият с нова книга, ако предоставят един или повече килограма годна за рециклиране пластмаса.

Седмото издание на инициативата "Книги за смет" ще посети София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Стара Загора. Идеята на организаторите е да стимулират ограничаването употребата на пластмаса в България, като от първото събитие на кампанията през 2013 г. досега са рециклирани над 55 тона пластмасови отпадъци и са раздадени десетки хиляди книги.Тази година пластмасовите продукти, които ще се приемат трябва да бъдат почистени и смачкани, припомня "Дневник".

Всеки, който предостави един килограм отпадъци, ще получи талон за една хартиена или две електронни книги, налични на сайта на кампанията. Тъй като основен партньор на тазгодишното издание е Kaufland България, освен книги участниците ще получат и отстъпка в магазините на компанията. Във всеки град събитието ще започне в 10.00 и ще продължи до 13.00 часа. Повече информация за инициативата може да бъде намерена тук.

Коментари

Още от последните новини