Дирят собствениците на бургаския "Форд", който се озова на метри от атентата в Истанбул

Дирят собствениците на бургаския
снимка: wral.com

Българските власти издирват собствениците на колата с бургаска регистрация, която се намира в обсега на взрива в центъра на Истанбул. 

По предварителна информация колата е била от дълго време там, паркирана срещу метростанцията близо до университета, където се е случила експлозията. 

Към момента обаче турската полиция не дава информация дали хората, чиято е колата, са били там по време на взрива. Вероятно защото още текат следствени действия, пише "24часа".

 

Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски е дала разпореждания на българския консул в Истанбул да провери по всички възможни канали за допълнителна информация относно автомобила и неговите пътници. Засега няма данни за пострадали български граждани в атентата в Истанбул, заявиха още от Министерството на външните работи в София.

Междувременно "Хюриет" скри от сайта си снимката, на която се вижда колата с бургаска регистрация.

 

Турският вестник "Хюриет" публикува снимка, на която се вижда автомобил "Форд" с българска регистрационна табела. Експлозията в центъра на Истанбул тази сутрин уби поне 13 души и рани десетки. Взривът е бил в кола бомба и е бил насочен срещу полицейски автобус.

Коментари

Още от последните новини