Дирен и издирен - Рочата на свобода

Дирен и издирен - Рочата на свобода - E-Burgas.com

Най-леката мярка за неотклонение – „подписка“  наложи районният съд в Бургас на Димитър Харалампиев, по-известен с прякора Рочата. Той  бе обявен за местно издирване, след обвинение за нанесен побой, информират от пресцентъра на съда.  
Обвинението спрямо Рочата е, че на 14 април, заедно със съучастника си Георги Недялков, са нанесли побой над чужд гражданин, който пък е в качеството си на свидетел по делото. Историята се развива в центъра на Бургас, в обедните часове на деня, пред пицарията на италианеца (с арабски корени) Мохамед, когото в морския град познават като Макс. Тогава, в спор за паркиране, на пицаря е нанесен побой.

В побоя се размахвали палка и мачете, а единствено солидният размер на чужденеца и отпорът, който дал, въоръжен със стол, го спасили от тежки наранявания. Случката се разиграва буквално часове, след като Рочата е пуснат от ареста за шофиране в нетрезво състояние и опит за нападение над полицаи. При задържането му тогава отново е намерено мачете.

Сред мотивите на магистратите за леката мярка за неотклонение е чистото съдебно минало на Рочата. От съда уточняват, че той има присъда за побой от Софийския районен съд, но тя не е влязла в сила, защото се обжалва. Освен това, престъплението, за което е обвинен Харалампиев, не е тежко по смисъла на закона, тъй като се наказва с лишаване от свобода до 2 години или пробация, както и с обществено порицание.

Събраните по делото доказателства пък били косвени. Пострадалият Мохамед не бил разпознал Рочата като един от нападателите си. Друг свидетел, който твърди, че е видял ясно и двамата биячи, пък „не бил поканен да разпознае обвиняемия Харалампиев“. Рочата обяснил, че въобще не е бил на това място, в конкретния час, нито е нападал пострадалия Мохамед. От съда уточняват, че той сам е отишъл в полицията – четири дни след като е бил обявен за издирване.

Снимка: Дарик

Коментари

Още от последните новини