Динко с АТВ-то от Ямбол: Усещам, че съм герой!

Динко с АТВ-то от Ямбол: Усещам, че съм герой! - E-Burgas.com

„Обществото каза, че съм герой, усещам се герой. Направих това, което всеки достоен българин би го направил”.-каза Динко Вълев от Ямбол. Днес беше привикан на разпит в бургаската полиция. Както знаете, на 14 февруари, той залови група сирийци на нашата граница, накара ги да легнат на земята. След това ги предаде на граничните власти. Дни след това Българския хелзински комитет пусна до прокуратурата сигнал срещу него.

Заради разпита на Динко в полицията, в социалните мрежи се организираха хора, които дойдоха пред сградата на Областната дирекция в негова подкрепа.

Близо половин час пред ОД на МВР 50-тина човека скандираха”Динко е герой”, „Долу БХК”, „Българи юнаци”. Сред протестиращите имаше негови приятели, близки, както бургазлии и жители на Ямбол.

„Искат да ме стъпчат, фъндък на никой няма да пусна. Ако трябва всичко ще продам, без стотинка ще остана, но ще умра като достоен българин. Аз съм българин и вярвам в Бог”-каза пред е-Бургас Динко Вълев и показа татуирания си кръст на гърдите, като потвърждение на думите си.

В сигнала  на Български хелзинкски комитет до Прокуратурата са посочени няколко престъпления според Наказателния кодекс, сред които отвличане, саморазправа, нанасяне на телесни повреди, заплаха със смърт и т.н.

 Русенецът Петър Николов, който от години живее и работи във Варна се нае да защитава Динко, станал известен в последния месец като ” ловеца на бежанци.”

Галерия
Коментари