Димитър Николов: Някои хора се опитват да стават известни чрез страховете на хората

Димитър Николов: Някои хора се опитват да стават известни чрез страховете на хората - E-Burgas.com

Най-официално, най-категорично, най-сериозно и най-отговорно се обръщам към всички граждани. Никога, по никакъв повод, нито писмено, нито с електронно писмо, нито по телефона, някой е търсил съдействие с община Бургас за изграждане на бежански център. Това заяви днес кметът Димитър Николов, като по този начин отговори на пуснатия в общественото пространство вчера слух от Петър Низамов - Перата, че в близост до Руската гимназия в Бургас ще бъде настанени близо 800 мъже от Ирак и Сирия. 

"Моля, ако някой иска да стане популярен, да не търси тревогите и страховете на бургазлии" обърна се индиректно Николов към Перата. Той допълни, че няма смисъл гражданите да се събират да протестират за нещо несъществуващо. 

На теренът е обект на съдебни спорове. Първото дело вече е приключило и сградата вече е общинска собственост. В момента продължават делата и за терена под нея. Бъдещето ще се решава от Общински съвет - Бургас. Вече има няколко варианта за изграждане на детска градина или допълнителен корпус към училището, но това ще се решава след като приключат делата. 

Коментари

Още от последните новини