Дим от горящото сметище причинил верижния ад на АМ "Тракия" /снимки от мястото/

Дим от горящото сметище причинил верижния ад на АМ

21 са пострадалите при верижните катастрофи на АМ "Тракия". Това коментира пред журналисти началникът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Той коментира, че към момента няма данни за загинали при пътнотранспортното произшествие.

Пострадалите са транспортирани в болниците "Св. Анна", "Пирогов", "Токуда", "Исул" и "София мед". По последни информация двама мъже са с по-сериозни наранявяния и с реална опасност за живота им. Те са транспортирани в "Св. Анна" и ще бъдат оперирани днес. Сериозно е състоянието и на 80-годишна жена, настанена в УМБАЛСМ "Пирогов". Жената вече е била оперирана по спешност.

"Някои от тях са с по-тежки наранявания. В момента им се оказва помощ в няколко болнични заведения в София. Почти е възстановено движението в едното платно към Бургас. Знаете още сутринта пренасочихме движението по подбалканската линия и към момента текат процесуално-следствени действия за изясняване на причините", посочи Маринов.

По думите му основната причина за инцидента е намалена видимост следствие на гъста мъгла в района. "Проверява се и версията за задименост от наблизо горящото сметище", обясни той. Поради намалената видимост, несъобразена скорост и неспазване на дистанция е настъпило пътното произшествие следствие и верижна катастрофа.

Галерия
Коментари