Деян Костов се завърна на шефското място в затвора

Деян Костов се завърна на шефското място в затвора - E-Burgas.com

655-402-deian-kostov-nachalnik-na-burgaskiia-zatvor

Бившият директор на бургаския затвор Деян Костов  отново влезе в кабинета си и оглави институцията в първия работен ден на 2015 г.

Той се възползва от съдебното решение, с което заповедта му за уволнение бе обявена за нищожна и пусна заявление за възстановяване на длъжност.

Такава е процедурата, поискаха да се явя на 5 януари и аз го направих, коментира Костов, но отказа да уточни дали връщането му е формално или има намерение да продължи работата си като затворнически шеф.

Той бе начело на бургаския затвор повече от 10 години и бе принуден да си тръгне през лятото на 2012 г. Това стана след внезапна проверка в затвора, която бе последвана от разследване. Тогава се заговори, че му е предложено да се оттегли доброволно, но той е отказал.

Разследването приключи с обвинителен акт за престъпление по служба. Обвинението е за превишаване на права при преместване на пандизчия от основния корпус на затвора в общежитие.

Окръжният съд обаче оправда Костов, тъй като прецени, че няма нарушение в процедурата. Държавното обвинение е протестирало и съдебната битка ще продължи.

Междувременно Костов започна адвокатска кариера.

Източник: 24 часа

Коментари

Още от последните новини