Девет общини в Бургаско пред екокатастрофа заради депото край Братово

Девет общини в Бургаско пред екокатастрофа заради депото край Братово - E-Burgas.com

Екокатастрофа заплашва девет общини в област Бургас заради проблеми с регионалното депо за отпадъци край село Братово. То също беше наводнено от големите дъждове. На проверка там в момента е министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Дъждът над Бургас се завърна днес и разкри опасността отпадъците на депото, което обслужва девет общини в региона, да прелее заради проблеми с дренажната система. Министър Димов пристигна малко преди 15.00 часа заедно с кметовете на Бургас Димитър Николов и на Камено Жельо Вардунски, за да направят проверка на място на една от пропадналите диги на депото, която заради бързата реакция на община Бургас е възстановена, но все още има опасност, предава БНР.

Заради настоящите условия остава в сила и частичното бедствено положение в Бургас.

Продължава издирването и на изчезналата жената от село Черни връх. Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков потвърди, че се работи по конкретна следа, но засега няма повече информация. Междувременно състоянието на нейния съпруг се подобрява. Направена му е бронхоскопия и от дробовете му е премахната калта, но състоянието му остава критично.

Коментари

Още от последните новини