Десетки лични лекари спират работа в понеделник

Десетки лични лекари спират работа в понеделник - E-Burgas.com

Започваме ефективен протест, съобщи в студиото на „Събуди се” председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров. 

„Протестът  ще се изразява в прекратяване на работа. Искам да поднеса извинение на нашите пациенти заради временно неудобство, но те трябва да знаят, че ние сме се погрижили навсякъде, където ще има протести да има кабинети, които да поемат пациенти с остро възникнали заболявания. Информация за това къде се намират тези кабинети ще има на вратите на кабинетите всички стачкуващи лекари”, обясни той.

"Стачката започва в няколко области, а след това ще се включат още области. Утре започваме с Кюстендил, Велико Търново, Разград, Ямбол. Всеки следващ ден ще обявяваме кои области ще се включат в протеста”, каза още д-р Киров.  „Надявам се това, което сме поставили на масата като проблеми, да бъде решено и всичко да продължи както трябва”, призна той

„Ние не стачкуваме за нашите пари, ние сме принудени да се превърнем в бездушни чиновници, които изпълняват безсмислени наредби, които са във вреда на пациента. Не искаме да бъдем такива хора, искаме да бъдем лекари, които се грижат за здравето на хората”, коментира от своя страна д-р Гергана Николова, която работи като общопрактикуващ лекар.  

„Ние сме заложници на една система, на едни наредби, които не са измислени за пациентите, те вредят на пациентите” , каза още тя. 

Коментари

Още от последните новини