Депутатът Стоян Гюзелев награди млади художници в Средец

Депутатът Стоян Гюзелев награди млади художници в Средец - E-Burgas.com

Конкурс за детска рисунка „Странджа – край на славни войводи и прочути певци“ събра даровити деца и техните преподаватели от различни училища в община Средец.

Културното събитие се проведе под патронажа на народния представител ГЕРБ-Бургас Стоян Гюзелев, който пое инициативата за насърчаване на младите художници.

„Талантливите деца са потенциала на България. Те носят в себе си хармонията между изкуството и реалността. Откриването на таланта е мисия в името на съхраняването ни като народ, като нация със собствена идентичност и култура. Подобни инициативи амбицират децата да участват активно както в учебните часове, така и в извънкласни форми на обучение в областта на изобразителното изкуство”, заяви депутатът.

Той лично поздрави и награди участниците в конкурса за детска рисунка. Първо място и статуетка „Шарено Петле” получи Ваня Димитрова от с. Дебелт. Ивета Проданова от Средец и Станислав Катъров от с. Дебелт бяха отличени с плакети съответно за второ и трето място.

Поощрителни награди бяха връчени и на децата от клуб „Родолюбец”, с.Дебелт и клуб „Сръчковци” от Средец. Всички участници в конкурса получиха грамоти за участие, а малките възпитаници на детските градини в Средец зарадваха присъстващите с танцова програма.
Коментари

Още от последните новини