Ден на отворените врати обявява Окси Клиник-Бургас

Ден на отворените врати обявява Окси Клиник-Бургас на 11.10.2017 г. /сряда/. В центъра работи една от най-модерните барокамери в България, в която се извършва терапия с кислород под повишено налягане или Хипербарната оксигенация (ХБО).

Екипът на Окси Клиник е високо квалифициран и благодарение на натрупания през годините опит, ефективно се справя с разрешаването на здравословните проблеми на своите пациенти. Предлагат се разнообразни профилактични, общо укрепващи, подмладяващи и лечебни програми .

„Решението да обявим Ден на отворените врати дойде поради големия интерес към лечението на различни заболявания чрез методите на хипербарната оксигенация. Но и защото едновременно  с това, хората не са достатъчно запознати с възможностите за този вид терапия. Така че всеки, който има интерес, е добре дошъл“, коментира за e-Burgas.com управителят на Окси Клиник, Бургас Красен Парушев. Той съобщи, че желаещите да се запознаят с предлаганите в Окси Клиник процедури могат да посетят центъра както на 11.10.2017 г., когато през целия ден екипът ще бъде на разположение, така и във всеки делничен ден, след предварително записване на тел. + 359 899 22 77 38.

„Окси клиник“ се намира срещу МОЛ „Галерия“ -  в бл.160,  до вх. „Г“ на бургаския комплекс „Славейков“.

В основата на лечението в барокамера е възможността за повишаване на  капацитетa на органите и тъканите и за оптимизиране на процесите в човешкото тяло. Чрез кръвта и лимфата кислородът достига до всички клетки, което нормализира енергийния баланс на тялото, активира и засилва имунитета и възстановителните процеси, подобрява метаболизма и кръвообращението.

Хипербарната оксигенация не причинява болка, няма вредни странични действия, а лечебните дози кислород са без риск за пациента. Процедурите в барокамера влияят добре при лечение на трудно зарастващи рани и изгаряния. Използват се успешно при лечение и профилактика на множество заболявания – газова емболия, газ-гангрена, остеомиелит, травматични увреждания,  чернодробна енцефалопатия, сърдечно-съдови заболявания, неврологични заболявания, множествена склероза, отравяния с медикаменти и храни, пост-инсултни състояния, спортни травми, некротични инфекции на меките тъкани, лаймска болест, внезапна глухота, язви на стомаха и дванадесетопръстника, гастрити, колити, анемия и остри кръвозагуби, церебрална парализа, изгаряния, трудно зарастващи рани, диабет и диабетно стъпало, след отравяне с въглероден окис, цианиди, барбитурати, алкохол и наркотици, при лечение на декомпресионна болест и други тежки състояния.

С много силен положителен ефект при деца с аутизъм, хиперактивност, забавяне в развитието, аграматичен говор, забавяне в речевото развитие, синдром на Даун.

За да се възползвате от предимствата на терапията с кислород в барокамера, не е необходимо да страдате от определено заболяване. Хипербарна оксигенация е отлично терапевтично средство за поддържане на организма млад и здрав и за повишаване на собствените му защитни сили. Чрез терапията се подобрява клетъчното дишане и обмяната на веществата, поддържат се високи енергийни нива в организма и се неутрализират свободните радикали. Осезателно се подобрява настроението, концентрацията и устойчивостта на стрес, а кожата се подмладява.

Забележими резултати се получават в рамките на 12-40 процедури.

ХБО има много добър ефект и при спортисти във фазата на възстановяване, като подобрява физическото състояние и допринася за по-голяма издръжливост при натоварване.

Сподели новината:

Коментари