Децата за Нефтохимик завоюваха златна и сребърна купа от турнира „Футболни звезди на България“

Децата за Нефтохимик завоюваха златна и сребърна купа от турнира „Футболни звезди на България“ - E-Burgas.com

Детските отбори на Нефтохимик се отличиха на силния национален турнир „Футболни звезди на България“, който се проведе в дните 31.11-02.12. Събитието бе организирано от ДФК „Звездичка“.

При набор 2007 децата на Нефтохимик спечелиха турнира и вдигнаха купата за първото място. В груповата фаза момчетата на треньора Иван Дончев победиха Делфините /Варна/ с 11:0 и Звездичка с 4:0 и допуснаха загуба от Сините камъни /Сливен/ с 0:4. На полуфинала малките „шейхове“ се наложиха над Звезденбург с 1:0, а в спора за първото място победиха Арда /Кърджали/ с 2:0. Освен най-престижното отборно отличие, „зелените“ таланти обраха и индивидуалните награди от турнира. „Най-добър защитник“ стана Никола Гинев, а призът за „Най-полезен играч“ отиде при Теодор Стефанов.

Забележителен успех постигнаха и децата, родени през 2010 г., водени от Венелин Петков. Те направиха запомнящо се участие на турнира, класирайки се на второ място. „Зеленият“ отбор записа победи над ФК Тича с 3:1 и над Делфини /отбор Б/ с 6:1 и равенство 2:2 с Атлетик /Несебър/. На полуфинала тимът на Нефтохимик победи Кронос /Пловдив/ с 5:0, а на финала допусна загуба от първия отбор на Делфини /Варна/ с 1:6.

В турнира взеха участие и отборите за деца, родени през 2008, с треньор Тодор Топалов и родени през 2009 г., с треньор Георги Янев, които не успяха да се класират на челните позиции, но се представиха на добро ниво и изиграха полезни мачове със силни отбори от страната.
 

Коментари

Още от последните новини