Дават над 830 000 лева за софтуерно приложение за сигнали към системата на тел. 112

Дават над 830 000 лева за софтуерно приложение за сигнали към системата на тел. 112 - E-Burgas.com

Мобилното приложение към системата за спешния телефон 112 ще струва над 830 000 лева, пише в-к “Сега”. МВР вече е обявило обществена поръчка, която трябва да направи линията по-достъпна за хора с увреждания чрез автоматизиране на процедурата за подаване на сигнал през смартфон или компютър.

В поръчката е записано, че сигнали ще могат да се подават от различни устройства. “Услугата за достъп на граждани със слухови и/или говорни увреждания трябва да бъде достъпна за потребителите през интернет, чрез мобилни устройства (смартфони/таблети), стационарни и мобилни компютри”, пише в документите.

Приложението ще изисква данни като имена, ЕГН, адрес, телефон, имейл, документи от ТЕЛК от лицата, които се опитат да подадат сигнал през платформата. При регистрацията ще има и поле за съпътстващи заболявания. Човекът с увреждания може да остави данни и за личния си асистент, ако има такъв - имена и телефонен номер, но тази информация няма да е задължителна.

Новата услуга ще бъде внедрена в центровете на тел. 112 в София, Варна, Кърджали, Бургас, Монтана и Русе. Предвидено е и обучение за работещите там. Според заданието на МВР, новата система трябва да може да поема по 500 поръчки едновременно.

Коментари

Още от последните новини