Даряват нова медицинска апаратура на ДКЦ I в Бургас

Даряват нова медицинска апаратура на ДКЦ I в Бургас - E-Burgas.com
Общинското лечебно заведение „Диагностично – консултативен център I – Бургас“ ЕООД ще получи нова медицинска апаратура за нуждите на своя АГ кабинет. Средствата от дарението, в размер на 16 360 лв., са набрани по време на Петото издание на Националната кампания „Жълти стотинки – деца помагат на деца 2012“. Символичният чек за дарението бе връчен днес в залата на Община Бургас от организаторите на кампанията Жана Иванова и Стойка Терзиева от Сдружение „Съзидание – 2012“ на управителя на „ДКЦ I“ д-р Калина Ишкиева. Със събраните средства от националната кампания ще бъде закупен ехограф за установяване и диагностициране на първите месеци на бременността с принтер и ултразвук – сонди за ранна диагностика на тумори и кисти при жените. Само за миналата 2012 г. през АГ кабинета на лечебното заведение са преминали 5 000 жени, а в „ДКЦ I“ общо 72 000 пациенти. В медицинското дружество работят над 100 медицински работници, от които 35 специалисти. Организаторите споделиха, че именно капацитета и големия брой пациенти на диагностичния център в Бургас е била и основната причина да изберат кандидатурата му.
Идеята на благородната инициатива, взаимствана от едноименната акция във Франция, е деца от различни училища от цялата страна да предават в специални пунктове най-дребните и не толкова използваеми български монети от 1, 2 и 5 стотинки.
Крайният резултат – 16 360 лева тази година надмина сумите от предишните издания на кампанията – 4 100 лв. през 2008 г., 5 300 лв. през 2009 г. /София/, 9 500 лв. през 2010 г. /Добрич/ и 15 810 през 2011 г. /Пловдив/. Целите на акцията са децата да помогнат на своите връстници, които имат нужда, както и да се възпитават на съпричастност и милосърдие.
С дарени от децата суми кампанията всяка година подпомага педиатричните отделения в различни болници в страната. Акцията „Жълти стотинки“ продължава и през тази година, като събраните средства ще бъдат предоставени за нуждите на лечебно заведение във Варна.
Коментари

Още от последните новини