Данъкът за балон и планер – най-нисък в Камено

Данъкът за балон и планер – най-нисък в Камено - E-Burgas.com
Община Камено започва събирането на местните данъци и такси за 2013 г. 

Заплащането на данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за тази година може да се извърши на две равни вноски. Първата от 01 март до  30 юни и Втора вноска – до 30 октомври 2013 г. Предплатилите от 1 март 30 април ползват 5 % отстъпка.

Местният парламент в Камено е определил тази година данъкът на недвижимите имоти за физическите лица да бъде 1,1 % от данъчната оценка за жилища и 2% за други имоти. Прави впечатление, че налозите за превозните средства са едни от най-ниските в областта. От решението на Общинския съвет не се вижда какви са тазгодишните данъци за леки и товарни автомобили. От друга страна, макар че морето не е подноса на хората от Камено, там е много по-изгодно да се регистрира кораб, яхта, джет, самолет, парапланер или каквото и да е друго водно или въздушно средство за предвижване. Така например данъкът за ветроходни и моторни яхти е 22 за всеки бруто тон, за скутери се заплаща по 3 лв. за киловат, а за самолет и вертолет по 22 лв. за всеки започнат тон максимално излетно тегло. Почитателите на по-екстремните изживявания могат да се придвижват със свободен балон, могат да го регистрират за 33 лв. такъв е размерът и на данъка за планер.
Информация за размерите на местните данъци и такси, както и за дължимия данък върху превозните средства, може да бъде намерена в сайта на Община Камено  и  на телефони:  0551 53032; 0551 52003

Плащанията се извършват на място в касата на „Местни данъци и такси” в Центъра за услуги и информация на гражданите, в кметствата на населените места в общината или по банков път. Работното време на касите е от 8:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 17:00 ч.

До 28 февруари жителите на Камено могат да заплатят стари задължения за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци, данък върху превозните средства, пътен данък и патентен данък. Община Камено призовава данъкоплатците да заплащат дължимите от тях данъци и такси в определените срокове. След изтичането им върху всяка вноска ще бъде начислявана законната лихва и е възможно предприемане на мерки за принудително събиране на вземането.  

БАНКОВА СМЕТКА IBAN номер – BG 30 BPBI 7937 84 1722 6298  BIC BPBIBGSF 

в Банка “Юробанк България АД”

код за плащане - 44 21 00 Данък в/у недвижим имот код за плащане - 44 24 00 Такса битови отпадъци код за плащане - 44 23 00 Данък в/у превозните средства

Коментари