Данаил Стефанов е шестият от бандата на Мечков и Кюфтето, търсят го

Данаил Стефанов е шестият от бандата на Мечков и Кюфтето, търсят го - E-Burgas.com

Шестият човек от организираната престъпна група с лидери Николай Мечков и Петър Биберов-Кюфтето е Данаил Стефанов, научи "24 часа".

Днес от Специализираната прокуратура най-сетне разпространиха официална информация с имена, според която заедно с Мечков и Биберов в групата влизат Галин Б., Румен Я. и Станислав С.

Както "24 часа" пръв съобщи, това са добре познатите на полицията Галин Бекяров, Румен Георгиев и Станислав Стоянов. Данаил също е присъствал в списъка за задържане, но е успял да се измъкне и е обявен за издирване.

Шумната акция започна в 9 ч. на 2 юни като първо е бил задържан Николай Мечков заедно с гардовете си. Обиски, претърсвания и разпити се извършваха до късно вечерта.

Към момента продължават процесуално-следствените действия, групата е наблюдавана от няколко месеца, заяви днес старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР - Бургас, който участва в конференция за трафик на хора.

Според съобщението на спецпрокуратурата членовете на престъпната група на Мечков и Кюфтето са трафикирали през страната мигрантски групи от 10 до 30 души, имали са и издънки.

"24 часа" научи, че е възможно броят на обвиняемите като част от престъпна група да се увеличи, както и някои от задържаните да бъдат подведени под отговорност за престъпления, които се разследват на ниво окръжна или районна прокуратура.

Бандата е разработвана от бургаски антимафиоти, използвани са и СРС-та./"24 часа"

Коментари

Още от последните новини