Данъчните ще раздават гейминг системи за виртуална реалност и ховърбордове

Данъчните ще раздават гейминг системи за виртуална реалност и ховърбордове - E-Burgas.com

И през тази учебна година, четвърта поред, Националната агенция за приходите продължава образователния си проект „Влез в час с данъците“. Целта му е младите хора на възраст между 14 и 18 години да получат основни познания за данъчната и осигурителната система в страната. В рамките на инициативата, данъчни лектори от НАП Бургас започнаха срещи с ученици от бургаските училища.  По време на часовете по данъчна култура средношколците получават практична и полезна информация за електронните услуги, които предоставя приходната агенция, за това как да различат истинската от фалшивата касова бележка, защо е необходимо винаги да изискваме касов бон. Интересни за младите са и примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема Агенцията за противодействие на сивата икономика.

Тази година, за да бъде още по-близо да навиците и интересите на учениците, проектът „Влез в час с данъците“ включва  и видеоматериали, които  представят данъчната материя чрез диалог с участието на популярни лица. Всички ученици могат да посетят сайта на кампанията www.vlezvchas.bg, където да  получат повече информация за проекта и да се състезават в интерактивна игра за атрактивни награди.

В четвъртото издание на „Влез в час с данъците“  Националната агенция за приходите ще раздаде  десет големи награди – две игрови конзоли, две гейминг системи за виртуална реалност, два велосипеда,  два електрически смарт ховърборда и два смарт часовника. Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер.

Коментари

Още от последните новини