Дами, внимание! Никога не обличайте тези 10 неща!

Дами, внимание! Никога не обличайте тези 10 неща! - E-Burgas.com
абитуриенткиЗа поддържането на добрия стил са необходими талант и умения. И тук не трябва да се съобразявате само с професията и възрастта си. Разбира се, всеки случай е индивидуален. Защото стандартите се смениха. Ето кои, според 24chasa.bg, са 10-те дрехи, които жената не бива никога да облича, ако иска да изглежда сериозно.
  1. Дълга жилетка- Не ги носете, защото почти винаги в долната част изглеждат раздърпани. Дори и дрехите от фината скъпа вълна от кашмирска коза.
  2. Фалшива чанта с лого на известен бранд- Това е морален недостатък- да дадеш 100 лева за нещо, което реално трябва да струва най-малко 1000. Първото е изработено от милионите работливи ръце в Китай, а зад второто стоят десетки години труд.
  3. Вратовръзка- Това е дълго парче плат, което се носи на шията, като се прави възел точно под гърлото. Не попадайте в този капан. Защото вратовръзка върху жена прилича повече на стрелка, която сочи към чатала, отколкото на моден аксесоар.
  4. Много къси поли- бившия модел Камерън Диас, американската певица Дженифър Лопес и актрисата Деми Мур - те са на възраст между 40 и 50 години, но много не разбират от мода. Дотолкова, че всяка една от тях вече е оглавявала класация за най-зле облечени знаменитости. Защото много носят минижупи (от френските думи mini и jupe, които буквално означават къса пола).
  5. Леопардов принт- И не само. Изобщо жена в десени, напомнящи тези на животинската кожа - като тигър, зебра или крокодил, не се възприема сериозно. Много тънка е границата - с рокля тип хищник жената не изглежда жестока, а жертва на модата.
  6. Дълги рокли- Отнася се до т.нар. имперски стил - в модата това описва моделите от Наполеоновата епоха в края на XVIII век. За това време са характерни роклите със свободно падащи гънки. Тези модели - с дължина до прасеца и дискретно деколте, са позволени единствено при много тържествени поводи. Във всеки друг случай, без изключение, изглежда прекалено претенциозно и неадекватно.
  7.  Ботуши през лятото- Известен факт е, че напоследък големите звезди носят ботуши вместо обувки на висок ток. Но го правят на сцената за 5 минути. На улицата, когато навън температурата е над 30 градуса по Целзий, изглежда нелепо.
  8. Бял прозрачен панталон- Бельото не трябва да се вижда, само ако сте част от ангелите на "Виктория сикрет". Да, на ревю - не е толкова зле, но във всекидневието е равно на голям позор.
  9.  Впити блузи- Оказват се вредни. Карън Бойл, доктор в "Балтимор медикъл център", твърди това заради едно изследване. Заедно с колегите си учени открива, че тези блузи предизвикват мералгия парестетика - гънките, които се получават от ръбовете на дрехата, когато е притисната към кожата по-дълго време. Това напрежение кара кожата да изтръпне, а понякога жената във впита блуза може да изпитва и болка.
  10. Фигурални чорапогащници и дантелен клин- Жена с това облекло е подходящо да отиде единствено на кастинг за втората част на филма "Мръсни танци". Дори и да имате тяло като на бразилския модел Жизел Бюндхен, носенето на дантелен клин или фигурален чорапогащник не е добре. В комбинация със сандали е престъпление.
Коментари

Още от последните новини