Д-р Паздеров, РЗИ: Трите плажа на Черноморец са едни от най-чистите в страната

Д-р Паздеров, РЗИ: Трите плажа на Черноморец са едни от най-чистите в страната - E-Burgas.com
Кадър: Нова Тв

Трите плажа на Черноморец са едни от най-чистите и те са с отлично качество, защото има три степени на качество. Искам да успокоя хората. Извиних се и се извинявам още веднъж за създалата се ситуация.

Това изказване направи директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Пазделов в ефира на Нова Тв тази сутрин. 

Според него става въпрос за лапсус от страна на д-р Вергиния Цанова, която седмица по-рано обяви, че в залива Вромос нивата на радиация са 50 пъти над нормата. Това вся масов стрес не само у местните хора, но и притесни сериозно летовниците. Според местни хотелиери последиците са значителен брой отменени резервации и отлив на туристи. Сезонът в Черноморец е пред провал заради оповестените данни, твърдят хората.

Те заподозряха и нечии интереси в основата на създалата се ситуация. 

„През последните 28 години в Черноморец от 1 юли до 15 септември има радиация. Къде отива след 15 септември тази радиация? Това е големият ми въпрос към РЗИ-Бургас. Всичко това е една платена кампания. Кой има интерес то това? Вариантите са два – тук да няма сезон и туристите да отидат в Созопол или някой да иска да вземе залива и да го застрои”, коментират местните.

Дали това е така на този етап остава догатка. Едно е ясно - опасност за живота и здравето на местни и летовници няма. 

 

Коментари

Още от последните новини