Д-р Катя Паскова: Зимата е най-подходящ сезон за приложение на пилинги и лазери, не пропускайте и хидратацията

Д-р Катя Паскова: Зимата е най-подходящ сезон за приложение на пилинги и лазери, не пропускайте и хидратацията - E-Burgas.com

Вижте какво споделя за грижите за кожата през студените месеци популярният дерматолог

Д-р Катя Паскова е един от най-популярните дерматолози у нас. В Бургас, тя е регулярен консултант в СПА център „6th Sense”. Ето какво споделя тя по редица казуси, които вълнуват дамите (а защо не и господата) – от грижите за кожата през зимните месеци, до пилингите и лазерната епилация.  

Д-Р ПАСКОВА, ВИЕ СТЕ РЕГУЛЯРЕН КОНСУЛТАНТ В СПА ЦЕНТЪР "6TH SENSE", ГРАНД ХОТЕЛ И СПА ПРИМОРЕЦ. ЗАЩО ИЗБРАХТЕ ЗА СВОЕ "МЯСТО" В БУРГАС ИМЕННО 5-ЗВЕЗДНИЯ ХОТЕЛ?

Бургас е страхотен град и много ми харесва да идвам тук. От много време консултирам в  СПА център "6th Sense" и вече се чувствам като у дома си. Атмосферата е страхотна, пациентите са зареждащи и позитивни и се радвам, че имам възможността да бъда ваш гост.

КОГА ЩЕ ГОСТУВАТЕ ОТНОВО В БУРГАС И КАКВО ВКЛЮЧВАТ КОНСУЛТАЦИИТЕ ВИ В МОРСКИЯ ГРАД?

Старая се регулярно да идвам в Бургас. Знаете, че последните няколко пъти заедно с мен беше и уникалната микронидлинг машина VIVACE RF. Радвам се,че пациентите тук харесаха процедурата, в София тя е сред абсолютните фаворити в клиника Derma Vita. Консултациите както и до сега са с широк обхват – естетични и дерматологични. Искам да съм максимално полезна на пациените, така че може да се обърнат към мен за всякакъв проблем.

МОЛЯ, БИХТЕ ЛИ СПОДЕЛИЛИ НЕЩО, КОЕТО ИНТЕРЕСУВА ВСИЧКИ ДАМИ - ОТ КАКВИ ГРИЖИ СЕ НУЖДАЕ КОЖАТА ПРЕЗ ЗИМНИТЕ МЕСЕЦИ?

Зимата е любимият ми сезон точно заради това, че позволява да се правят всички процедури. На практика няма ограничение. Препоръчвам на всички пациенти през зимата да не пропускат пилингите, както и лазерите. Тези процедури могат да се правят само сега, тъй като излагането на слънце след това е противопоказно. Не забравайте хидратацията – отвътре и отвън. Подходящ хидратиращ крем или серум, както и мезотерапия и мезолифт ще се погрижат кожата ви да изглежда здрава и жизнена през студените дни.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ РАЗЛИЧНИТЕ ПИЛИНГИ?

Химичните пилинги могат да разрешат много проблеми на кожата. Процедурата е бърза и безболезнена. Ролята на химичните пилинги е да премахнат мъртвите клетки от повърхността на кожата, като се стимулира обновяването и се подобри функционирането ѝ. Допълнително настъпва изглаждане на релефа, свиване на порите и заличаване на фини бръчици, както и премахване на различни тъмни петна. Регулира се омазняването и възпаленията намаляват. Пилингите се разделят на три основни вида повърхностен, среден и дълбок. За да се подбере походящият за вас е задължително да се консултирате с лекар, за да се избегнет нежелани реакции. Препоръчително е пилинг процедурата да се извърши от обучен специалист, така ще си гарантирате безопасни и добри резултати. При всички положения независимо от възрастта ви, пилингите са задължителна процедура за поддържане на младостта.

ЗАЩО ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ Е СРЕД НАЙ-ТЪРСЕНИТЕ ПРОЦЕДУРИ? КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ?

Лазерната епилация е най-предпочитаният метод за справяне с нежеланото окосмяване от съвременната жена. Това е така, тъй като процедурите с лазер разрешават трайно проблема с окосмяването във всички зони на лицето и тялото, при това се спестяват много средства в дългосрочен план. Проблеми като пъпки, обърнати косъмчета и кисти, които са част от традиционните методи за обескосмяване, се решават с лазерната епилация.

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ, ЗА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ НАПЪЛНО ОКОСМЯВАНЕТО?

Факторите които влияят върху ефективността на лазерната епилация са доста и строго индивидуални за всеки.  За да има желания ефект, терапията трябва да съобрази етапите на растеж на косъма, цвета на косъма, цвета на кожата и контраста между нея и косъма, дълбочината на растеж и третираната зона. Важно е да направите консултация със специалист, който да съобрази всички тези фактори, преди терапия. Броят процедури зависи от окосмяването. Честотата на терапиите се определя според зоната, тъй като бързината на растеж на косъма, в различните зони на тялото, е различна. Така например за крака посещенията може да се направят с отстояние 30 или 40 дни. Като за всеки пациент се изготвя индивидуален график.

Д-р Катя Паскова е специалист, доказал се в областта си с дългогодишна успешна работа в помощ на пациенти с различна проблематика. За да помага максимално, тя основава своя клиника – „Дерма Вита“. Регулярно надгражда знанията си съобразно последните нововъведения и обновява технологиите, които прилага при работата си. В Бургас, можете да я откриете в СПА център „6th sense”, където консултира по график. За информация относно следващото и гостуване, можете да се обърнете на тел. +359 56 910 913

В СПА център „6th sense” ви очаква 5-звездна грижа за характеристиките на кожата и тялото, самочувствието и релаксацията. С гордост съобщаваме, че от броени дни част от услугите ни е и лазер, последно поколение, с чиято помощ можете да се сбогувате трайно и качествено с нежеланото окосмяване. За ваше удобство, предлагаме пакетна услуга, която ще бъде изготвена специално за Вас, според конкретните нужди, след консултация със специалист на място, в „6th Sense”.  

За повече информация и запазване на час: + 359 56 910 913 | [email protected]

Коментари

Още от последните новини