Цяло семейство от Бургас отряза косите си за благородна кауза (снимки)

От ценния материал ще бъдат направени перуки за хора, претърпели химиотерапия

Едно цяло семейство от Бургас подстрига дългите си коси, които дари за благородна кауза. От ценния материал ще бъдат направени перуки за хора болни от рак, които са се подложили на химиотерапия.

Идеята дошла на бургазлията Михаил Неделчев, който приобщил към каузата своята приятелка Диляна, нейната майка Катя и племенницата й Таня. Всички те са с прекрасни дълги коси, които са повече от идеални за изготвянето на перуки.

"За мен това е щастието да споделяш, а не само да взимаш. Хубаво би било, ако повече хора направят подобен жест, когато решат да се подстригват. Важно е да се знае, че всеки косъм има значение. За материал могат да се използват, както дълги, така и по-къси коси, така че от тази гледна точка ограничения няма" сподели Мишо минути преди да се раздели с дългата си коса. Той е с тази прическа от близо две години, но не се страхува от промяната. В същото време нито той, нито близките му, някога са се замисляли да продадат косите си, въпреки че от тях могат да спечелят добри пари. 

Така в продължение на няколко дни Диляна, Катя, Таня и накрая Мишо се подстригват и запазват косите си. Материалът се изпраща във Варна, където се преработват и се превръщат в перуки. Заедно с косите семейството изпраща имената и телефоните си, за да може после да се свържат с хората, на които са помогнали. По този начин  всичко е прозрачно и се избягва опорочаване на идеята, за да могат дарителите да бъдат сигурно, че косите им са отишли за благотворителност. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини