Цирка на Пифа го лишава от седем мача, Нефтохимик една среща без публика заради счупени седалки

Цирка на Пифа го лишава от седем мача, Нефтохимик една среща без публика заради счупени седалки - E-Burgas.com
Sportal.bg

Отборът на Нефтохимик бе наказан със забрана за игра пред публика за една среща на заседанието на Дисциплинарната комисия на БФС след мачовете от 25-я кръг на Първа лига.

„За хвърлени предмети с последствия, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б, предложение 1 от ДП /2016-2017/ ДК наказва ПФК Нефтохимик гр. Бургас с лишаване от домакинство за една среща и имуществена санкция в размер на 2000 лева и във връзка чл.37, ал.1, т.21 заменя „лишаване от домакинство” със „забрана за игра пред публика”, пише в решението на Дисциплинарната комисия.

Междувременно треньорът на вратарите в Нефтохимик Ивайло Петров - Пифа отнесе седем мача наказание заради актьорското си изпълнение в двубоя срещу Черно море. Бившият футболист симулира удар от реферите и се хвърли артистично на земята. По-късно Пифа се извини за постъпката си в социалната мрежа, припомня Sportal.bg.

"За обида на длъжностно лице, на основание чл.34, ал.1, т.2 от ДП /2016-2017/ ДК наказва  Ивайло Петров – треньор на ПФК Нефтохимик гр. Бургас със забрана за изпълняване на функции като треньор за 3 срещи и глоба в размер на 2000 лева”, пише в решението на Дисциплинарната комисия.

Коментари

Още от последните новини