Циганският тормоз в бургаски квартал стига до Общински съвет

Циганският тормоз в бургаски квартал стига до Общински съвет - E-Burgas.com

Колко незаконни къщи има в Рудник и кога ромските натрапници ще бъдат изселени, пита общинският съветник Георги Дракалиев

Колко незаконни строежа има в бургаския квартал Рудник и кога ще  се предпремат действия за премахване на незаконните постройки и изселване настанилите си в квартала натрапници. Такова питане е входирал общинският съветник Георги Дракалиев към местния парламент, като настоява да получи писмен отговор преди следващото заседание в края на месеца.

Дракалиев твърди че с него неколкократно са се свързани жители на Рудник, които протестират срещу арогантно и безнаказано поведение от страна на някои цигани, особено на тези от Сливен, заселили се там преди няколко години.

"Хората твърдят, че в махалата и вилната зона на квартала масово се строят жилищни сгради без издадени разрешения. Аз посетих района около Мелницата, реката Дермен дере, т. нар. „Бата махала”, както и зад училището в махалата, и останах със същото впечатление. Във вилната зона, освен че видях „къщи“, които купуват незаконно ток от съседите си, попаднах и на нелегален магазин, находящ се в един от копторите.

Освен това навсякъде има животни - коне, едър рогат добитък, кози, овце, отглеждани в имотите, които са част от квартал на Бургас, с което се нарушава и Ваша заповед от 2015 г. Беше ми казано, че някои цигани, които имат коне с каруци, секат дърва в местността „Салкъмите” и „Мишъл дере”, които след това продават незаконно." пише Дракалиев в питането си. 

Според жителите на Рудник голяма част от сградите  са построени върху общински имоти. Постройки имали дори по тротоарните площи, което затруднява пешеходците. 

Във вилната зона има и много оплаквания от пиянските изблици на някои сливенски цигани, които освен всичко останало смущавали нощната тишина със силна музика.

Питането на Георги Дракалиев е адресирано пряко към кмета Димитър Николов. 


 

Коментари

Още от последните новини