Циганската махала на "Меден рудник" е най-мръсното място в Бургас

Циганската махала на

От събраната информация стана ясно, че най-замърсени са районите, в които живеят по-големи групи ромско население кв. “Рудник”, и района в “Меден Рудник”, където е ромското гето. Това каза директорът на Дирекция “Околна среда” в Община Бургас за радио "Фокус". 

 “Наред с тях има и други замърсени райони, лош пример в това отношение е село Извор, където има доста голяма територия с отпадъци, които сега трябва да бъдат събрани и изнесени от там. Има и редица други по-незначителни замърсявания, но така или иначе в рамките на 45-50 дни, се надяваме да свършим това, което е планирано”, обясни Михов.

По думите му  и детските площадки са включени в програмата за почистване. “Както и спортните площадки, зоните за отдих на граждани, зелените площи, като те са разпределени като дейност към фирмите по поддържане на зелените площи, както и съответните площадки”, допълни Павлин Михов. Той добави, че в рамките на планираното време, с почистването на даден район, трябва да бъдат почистени и местата за отдих.

Коментари

Още от последните новини