Чорапи със сандали-най-честата и най-кошмарна лятна комбинация.

Чорапи със сандали-най-честата и най-кошмарна лятна комбинация. - E-Burgas.com

sandals-and-socks__1112776a_1

Кои са модните гафове в жегата? Сега ще ви представим някои от тях!

Тесни къси поли, широки, развлачени тениски, рокли, панталонки или банските ще ни спасят от жегата.В  каквото и да се облечем през горещите дни , специалистите съветват, че трябва да се съобразяваме с фигурата си.

Дебелки-позираат1

Като голям моден гаф се смята, например дами с пищни форми, надянали  къси или три четвърти панталонки с ниска талия и тесни блузки. Добре е пухкавелките да са наясно, че подобни тоалети визуално скъсяват краката, увеличават още повече линията на бедрата, а изпъкналите форми около талията изглеждат като превтасал козунак. Затова такова облекло е подходящо предимно за дългокраките момичета със стройни фигури. Жените с широк ханш често дори не се оптиват да го скрият с удължени блузи или туники, а носят скъсени модели, с което още повече подчертават излишните си килограми.

Следващият гаф, който жените допускат е  в горещините да напластяват  върху лицето си целия възможен асортимент на козметичния магазин. Добре е обаче да си дадат сметка, че на дневна светлина прекалено тежкият грим изглежда изключително неестествено, особено в жегите. А когато слънцето целуне жадно кожата, тогава със сигурност стават сконфузни ситуации-разтичане на червило, грим и размазване на спирала. Затова специалистите съветват през горещото време на годината максимално да се намали използването на фон дьо тена и предпазливо да се нанася ружът.

tumblr_l2qw60rec81qzmo1lo1_1280

Неправилно подбраните обувки също спецовете смятат за гаф. Истина е, че дамските крака са сред най-привлекателните части на тялото, излъчващи сексапил. С особена сила това важи през лятото. Но обути в сандали или чехли, от които виси петата или палците стърчат с един сантиметър, те вече не носят естетска наслада на ценителите на женските прелести. Тези недостатъци може да се дължат или на несполучливата подметка, или на неправилното сплитане на каишките. За да се избегне ефектът на "висенето" и на "стърчането", добре е преди покупката да се разходите няколко минути из магазина със сандалки на краката. Така има по-голяма вероятност да забележите дефектите на модела, сред които са и хлъзгавите изкуствени стелки. Именно заради тях стъпалото се пързаля, ходенето се превръща в мъчение, а и отстрани изглежда направо грозно.

Borat_280_426010a

А сега поглед към мъжете!

Късите шорти и прозрачните потници и тениски този сезон се смятат за абсолютен хит. Мъжете обаче трябва да могат обективно да оценят достойнствата и недостатъците на фигурата си, защото подобни модели са подходящи за представители на силния пол с перфектно поддържано тяло. Е, за останалите, щом не им се спортува, а им се пие биричка-нека  да се спрат на панталони до коляното и непрозрачна светла тениска. Това всъщност е класическият вариант на прилично облекло, подходящо за горещите дни.

Най-големият гаф модните спецове смятат, че това е убийствената комбинация от крак обут и с чорап, и със сандал. Чорапите и сандалите взаимно се изключват и изглеждат ужасно безвкусно. Алтернативната препоръка е да се носят леки летни "дишащи" обувки, сабо или стилни отворени модели на бос крак.

Със сигурност всичко казано до тук, няма да ви спаси от жегата, но пък ще ви предпази от комична ситуация, в която никой не би искал да попадне.

Коментари

Още от последните новини