Читалището в Приморско ще си сътрудничи с културния дом на град в Полша

Читалището в Приморско ще си сътрудничи с културния дом на град в Полша - E-Burgas.com

Читалище „Самообразование – 1919" – Приморско ще осъществява културно сътрудничество с градския дом на културата в Ченстохова – Полша. Това ще се осъществи на базата на конкретен договор, който подписаха двете културни институции.

На официална среща, която се състоя в Приморско, ръководителите на двете читалища договориха вариантите за многостранно сътрудничество в областта на културата и обмен между българския и полския град. Подписите си върху официалния документ сложиха маестро Стойко Стойков - председател на читалищното настоятелство в Приморско и директорът на Дома на културата в Ченстохова Павел Мушиал.

Гостите от Полша се запознаха подробно с творчеството на културните дейци на Приморско и изявиха желание да работят за осъществяване на идеята за бъдещо гостуване на фолклорния състав от Приморско в Ченстохова. Те се ангажираха и да представят морския град в родината си като атрактивна туристическа дестинация. Също така полските представители изявиха готовност да предоставят на читалищната библиотека книги, с които да се създаде чуждоезикова секция на полски.

Фолклорният ансамбъл към градският дом на културата в Полша представи в Приморско своето творчество, като се включи в програмата за честване празника на града. Талантливите изпълнители зарадваха и жителите на Веселие с незабравим концерт.

Сътрудничеството между двете страни ще допринесе за обогатяването на културния живот в двата града, а също така и за доразвиването и задълбочаването на дружбата между българския и полския народ.

Коментари

Още от последните новини