Читалището в Кумлука иска пари за ремонт

Читалището в Кумлука иска пари за ремонт - E-Burgas.com

Средства за ремонт на ходната врата и фасадата на сградата, поиска от  НЧ”Христо Ботев 1937” в бургаския квартал "Победа". От настоятелството на читалището са изпратили писмо до Общински съвет - Бургас, в което молят парите за ремонта да бъдат опуснати. 

" Благодарение на общински проект НЧ”Христо Ботев 1937” Бургас промени изцяло вътрешния си вид. Вече втора година след ремонта екипа ни показва и доказва в действителност как се случват интеграция и социализация на маргинализираните общества.Идват светли празници на Българската култура. Нека бъде светло в душите ни." пише директорът на читалището Катерина Гагева. 

Парите ще бъдат използвани за ремонт на входата врата, фасадата, както и за подобрение на инфраструктурата около читалището. 

НЧ "Христо Ботев 1937" има разнообразна културна програма, в която са залегнали утвърдени празници- Ден на самодееца, "Шарени вълшебства", Банго Васил, Курбан байрям, Рамазан байрям, международен ден на ромите, международен ден на Детето, Деня на Бургас, бележити дати и събития.

Коментари

Още от последните новини