Четирима влизат в затвора заради търговия с бебета

Четирима влизат в затвора заради търговия с бебета  - E-Burgas.com

Районен съд – Бургас призна за виновни и осъди четирима граждани за незаконна търговия с бебета. Това съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

В съдебно заседание днес, Бургаският районен съд призна за виновни и осъди четирима граждани за незаконна търговия с бебета. Делото, което започна през 2014 година, днес намери своята развръзка.

Бургаският районен съд осъди Руси Х. на 3 години „Лишаване от свобода“, с пет годишен изпитателен срок и глоба в размер на 15 000 лева. Руси Х. бе признат от съда за виновен в това, че през лятото на 2008 година, приел в жилището си бременнат жена, с цел продажба на детето, независимо от съгласието му.

Районният съд на Бургас осъди Мехмед А. на 10 години „Лишаване от свобода“ и глоба в размер на 50 000 лева, при строг режим на наложеното наказание. Мехмед А. бе признат за виновен от съда през 2009 година транспортирал бременната жена от с. Каменар до Република Гърция.

Бургаският районен съд осъди Славка А. на 6 години „Лишаване от свобода“ и глоба в размер на 30 000 лева, при строг режим на изтърпяване на наложеното наказание. Съдебната инстанция призна за виновна Славка А., за това, че при продължавано престъпление, като извършител, в съучастие с Мехмед А.,транспортирала същата бременната жена, като я превела я през границата на страната и я приела в жилище в Гърция.

Районният съд на Бургас осъди и Йордан А. на 10 години „Лишаване от свобода“ и глоба в размер на 50 000 лева, при строг режим на наложеното наказание. Йордан А. бе признат за виновен от съда, че през 2010 година транспортирал бременната жена. 

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжен съд – Бургас в 15-дневен срок.

Коментари

Още от последните новини