Четирима пребиха 16-годишен младеж в горичката край Банево

Четирима пребиха 16-годишен младеж в горичката край Банево  - E-Burgas.com

Четирима души са нанесли побой над 16- годишно момче в гориста местност Банево. Това обяви на брифинг ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас, предаде рдио „Фокус“.

Момчето е с телесни увреждания, но състоянието му е добро и е изписано от болницата. Извършители са криминално проявени. Имат и присъди, като на единия от тях присъдата му е за кражби. Лицата имат и прояви, свързани с притежание на наркотични вещества. Към момента няма повдигнати обвинения, няма и свидетели. “

Доказателствата на този етап са противоречиви. Няма повдигнати обвинения, но се работи много активно по делото. Установява се това дали потърпевшият и самите извършители са имали някакви контакти преди това. Мотивите са в процес на изясняване, които са разнопосочни“, коментира административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров.

„Това насилие към непълнолетни или сред непълнолетни и подрастващи би следвало да бъде обект на цялостен ангажимент на различни институции. Много активно ОД на МВР в Бургас и Ямбол работим в тази посока. Редовно се комуникира както с учениците, така и с преподавателите, за да се идентифицират дадени конфликти , които във времето тлеят и евентуално могат да стигнат до някакъв по-тежък изход. Трудно е да се работи с подрастващи, но това е наш ангажимент. Смятаме да продължим да работим и да засилим нашата работа в тази посока“, заяви ст.комисар Калоян Калоянов.

Коментари

Още от последните новини