Четири училища с готови проекти на опашката за ремонт в Бургас

Четири училища с готови проекти на опашката за ремонт в Бургас - E-Burgas.com

Четири училища в Бургас са следващите, които чакат да бъдат ремонтирани. Става дума за дворовете на училищата "Антон Страшимиров", "Георги Бенковски", "П.Р. Славейков" и "Любен Каравелов". Това съобщи зам. кметът по образование Йорданка Ананиева на заключителна пресконференция по проект: “Подобряване на качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в Бургас 

Според Йорданка Ананиева община Бургас е готова с още четири проектни предложения, които в момента са в изчакване. Те могат да бъдат одобрени в случай, че някоя друга община не изпълни дейностите в рамките на националното финансиране и остане финансов ресурс за разходване. 

Такъв проект има за двора на училище "Антон Страшимиров", който е на стойност 1,2 млн. лв, както и за дворовете на "Георги Бенковски", "П.Р. Славейков" и "Любен Каравелов". На тези училища вече е направен ремонт на сградата по програмата за енергийна ефективност, но дворните им пространства са в лошо състояние. В случай, че за тях не останат пари, то те ще кандидатстват по следващата оперативна програма. 

 

Коментари

Още от последните новини