Атакуват общински наредби в съда

Атакуват общински наредби в съда - E-Burgas.com

Административен съд-Бургас насрочи за месец септември четири дела по протест на Окръжна прокуратура срещу текстове от общински наредби в Несебър, Поморие и Созопол.

Два от протестите са срещу разпоредби от наредби на община Несебър. Оспорването е против чл. 84 в частта на раздел пети от Наредба №11 за определяне и администриране на местните данъци и такси и цени на услуги на територията на общината и срещу текстове от Наредба №10 за реда и условия за поставяне на преместваеми обекти и елементи на градско обзавеждане и реклама.

Обект на съдебен спор е чл. 138 от Наредбата за определяне и администриране на местните данъци и такси и цени на услуги на територията на община Созопол , приета с решение на местния общински съвет през 2009 г.

 Предмет на производство на адм.дело №768/2016 г. са текстове от Наредбата за определяне и администриране на местните данъци и такси на община Поморие, актуализирана последно на 22.12.2015 г- т.13-1,2,3,4 раздел Г, Тарифа№ 2.

Прокуратурата оспорва подзаконовите разпоредби като незаконосъобразни,  приети в противоречие с нормативни актове от по- висока степен -Закон за устройство на територията, Закон за местните данъци и такси и Закон за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

Коментари

Още от последните новини