Честит рожден ден, Тони Димитрова!

Честит рожден ден, Тони Димитрова! - E-Burgas.com

Родена на 10 януари 1963 г. в гр. Бургас, Антоанета Димитрова Петкова или Тони Димитрова, е една от най-чаровните и обичани български певици!

На малцина е известно, че Тони Димитрова заживява в Бургас едва през 1977 година. Преди това израства в с. Звездец, родното място на баща ѝ, след това в Сливен. Баща ѝ е военен, майка ѝ — учителка,  има и брат, който е с 4 години по-възрастен от нея. Завършва гимназия в гр. Бургас и след това изкарва курсове по машинопис и стенография в Стара Загора. Благодарение на курсовете започва да работи като машинописка в общинската администрация на града. След няколко години работа като машинописка, се отказва от тази работа и започва да се занимава сериозно с музика.

След като изоставя работата си като машинописка през 1990 г., Тони започва да пее в заведения в Бургас. През 1995 година се явява на конкурс, организиран от Ева и Гого от популярната през 70-те години на ХХ в. група „Тоника“. В журито на конкурса е Стефан Диомов, който търси хора за попълнение на тогавашната група „Горещ пясък“. Още на следващия ден ѝ правят пробни записи в студио „Горещ пясък“ и през януари 1996 година е назначена за солистка на оркестъра. С това започва кариерата ѝ на професионална певица.

Тони се превръща в една от любимите изпълнителки и то не само в родния си град Бургас, където през 2015 година я удостояват със званието почетен гражданин. На церемонията по награждаванто тогава певицата разчувства със словата си, като сподели:

"Боже, ако ме чуваш, да знаеш, че най-прекрасното нещо на света е да си бургазлия! За мен е радост, чест и гордост. Има една единствена дума, която обяснява всичко това, което се е случвало по моя път, надявам се да е бил добър! Единствената думичка е обич. Винаги са ме питали защо съм тук, а не в София. Единственото обяснение е думата обич. Благодаря Ви, че съм част от Вас"

Бъди здрава и все така зареждащо позитивна, скъпа Тони и продължавай да ни радваш с изпълненията си! Честит рожден ден!

 

Коментари

Още от последните новини