Цените на имотите по морето удариха дъното

Цените на имотите по морето удариха дъното - E-Burgas.com
снимка: imotdnes.com

Основни купувачи в момента са българите

С над 50 % са намалели сделките с ваканционни имоти, след отлива на руснаци през последните 2 г, отчитат брокери от Бургас, съобщава 24chasa.bg.

"Спадът на пазара след срива на рублата през ноември, 2014 г., продължава. Отсъствието на руските купувачи се усети драстично, а очакванията те да бъдат заменени от клиенти от Украйна и Казахстан не се оправдаха. Тенденцията е да се предлагат евтини вторични продажби - британци, ирландци и руснаци, които искат бързо да продадат имотите си у нас. Сега се търсят евтини имоти, а цените удариха дъното. В момента дори жилищата в бургаския к-с Меден рудник се продават по-скъпо от голяма част от ваканционните, коментира брокерът Махаил Бобев по време на дискусия в бургаския хотел "Приморец", на която бе направен анализ на пазара на имоти в Бургас и региона.

Студия за около 20 000 евро и едностайни до 35 000 евро са най-търсените ваканционни имоти в момента, а основни купувачи сега са българите, коментират експерти. Според тях родният купувач вече е фактор в пазара на ваканционни имоти, най-вече повлиян от по-ниските цени.

 

Коментари

Още от последните новини