Цената на топлоенергията в Бургас била най-ниската в страната

Цената на топлоенергията в Бургас била най-ниската в страната  - E-Burgas.com

Цената на топлоенергията в Бургас е най-ниска в сравнение с тази в други градове в страната, в които има топлофикация.Това каза изпълнителен директор на “Топлофикация”-Бургас Христин Илиев пред радио "Фокус" във връзка с повишението на цената на природния газ.

“Повишаването на цените на топлоенергията ги определя Комисията за държавен контрол, която регулира цените. Тя е отразена в новата цена на топлоенергията за един мегилат, която е повишена с 25,6%. Вчера имаше обществено обсъждане за цените, но окончателното решение ще се вземе на 7 април, петък. Пък може и да не се променят, виждам, че има изказвания от различни политици в тази връзка”, коментира Илиев.

Завишението на цената ще влезе в сила от 7 април, когато Комисията утвърди новите цени. “Следващия месец, когато започнем да работим с новите цени и излязат новите сметки може да се появят оплаквания от хората, които ползват топлофикация. Няма как газта на световния пазар да се увеличава, а в България да остане стара цена”, подчерта Христин Илиев. Той допълни, че централното топлоснабдяване е за предпочитане пред всички останали алтернативи, защото това е най-евтиният вариант за отопление.

Коментари

Още от последните новини