Църквата опря до миряните, събира пари за Неделното училище в Бургас

Църквата опря до миряните, събира пари за Неделното училище в Бургас - E-Burgas.com

Църковното настоятелство към храм „Св. Иван Рилски" е осигурило 2/3 от сумата

С молба за дарение на средства се обърнаха от църковното настоятелство към храм „Св. Иван Рилски" към миряните. С парите трябва да се дофинансира изграждането на Неделното училище, чиято първа копка беше направена през октомври месец миналата година. В момнета сградата е готова до груб строеж,.

"Църковното настоятелство моли всички православни християни в страната и извън нея, които са съпричастни с идеята да има православно религиозно образование, да дарят своята лепта за доизграждането на новата сграда за Неделно училище. За съжаление стана ясно, че в училищата скоро няма да се въведат часове ЗИП по Религия, а нашите деца все повече затъват в безверие и пороци ( наркотици, алкохол, тютюнопушене, неуважение към бащи, майки и възрастни, неуважение помежду си като човешки същества) – всичко това, което противоречи на християнската етика. Нека с Божията помощ и с общи усилия да спасим нашите деца!" пише в обръщението.

От църковното настоятелство напомнят, че няколко години към храм Свети "Иван Рилски" православни занимания се организират за деца и възрастни, които се помещават на балкона на храма, където пеят хористите по време на богослуженията. Там няма чинове и подходящи условия за извършване на преподавателска дейност, което създава неудобства за обучението на децата. 

Сградата е на 2 етажа, като разположението е следното:

  • 1-ви етаж – зала за лекции – 53 кв.м., малка стая за учителите, тоалетни ( стандартни и за инвалиди)
  • 2-ри етаж – 3 отделни студия с размери 21, 25 и 31 кв.м. 
    - Едното студио ще е за лектори, които ще идват да изнасят лекции от различни богословски факултети;
    - Второто студио ще е за Лекарски кабинет, в който ще се преглеждат БЕЗПЛАТНО бедни и нуждаещи се християни от енорията; 
    - Третото студио ще е за Зъболекарски кабинет, в който БЕЗПЛАТНО ще се правят дентални прегледи на бедни и нуждаещи се християни от енорията.

 

Коментари

Още от последните новини