Бюджетът на БДЖ през 2019 година ще бъде с 20 млн. лв. по-висок

Бюджетът на БДЖ през 2019 година ще бъде с 20 млн. лв. по-висок - E-Burgas.com

Бюджетът на дружеството ще бъде готов до 15 февруари. Това каза пред журналисти Григори Григоров – председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той посочи, че компанията работи в ограничен ресурс. „Все още не са изчистени оперативните задължения. Финансовият ресурс, който ни се предоставя, трябва да е достатъчен и за нов състав, и за изчистване поетапно на оперативните дългове. Определили сме си като програма това да стане до 2024 г., когато изтича договорът на БДЖ „Пътнически превози“ с държавата и компанията трябва да е готова за новите условия, с които ще оперира след това“, каза още той. Григоров посочи, че бюджетът на дружеството ще бъде готов до 15 февруари, когато ще бъде представен.

„Приходите на БДЖ са около 350 млн. лв. годишно, като половината са субсидия на държавата. 40 млн. лв. е капиталовият трансфер на година с основна задача модернизация на състава“, каза още Григоров. Той посочи, че се очаква бюджетът за 2019 г. да бъде с около 20 млн. лв. повече от 2018 г.

„Дали ще стане печеливша „БДЖ – Пътнически превози“ е ясно според мен“, каза още той

Коментари

Още от последните новини