"Бюджет на успеха" приеха в Царево

Рамката на бюджета на Община Царево ще бъде 16 786 000 лева. Това беше гласувано на провелата се днес сесия на общинския съвет в морския град. Кметът инж. Георги Лапчев я определи като "Бюджет на успеха" .

“Продължаваме политиките на общинската администрация да развие онова, което сме заложили като гранд план. Факт е, че задачите, които си е поставила общината, няма как да се развият за една или две години. С поредния бюджет ние слагаме следващото парче от пъзела на така бленуваната форма - Община Царево да се превърне в бляскавата перла на юга. Все повече се доближаваме до това определение. Аз вярвам, че общината, като същинското Южно Черноморие и като място, където могат да се видят наистина изключителни гледки, да бъдат срещнати изключителни хора, заслужава този бюджет”, коментира инж. Георги Лапчев.

Капиталовата програма е в размер на 4 млн. лева, но администрацията очаква да бъдат получени поне още толкова посредством еврофинансиране.

Като най-важен проект, който сега се реализира, бе посочено довършването на реконструкцията и модернизирането на централното пространство в Царево. Продължаване на политиките, свързани с безопасността на пътя са също важен приоритет, посочи още инж. Лапчев.

Той бе категоричен, че ще продължи изграждането на велоалеи. Съвсем скоро те трябва да свържат общинския център и Лозенец. С това са свързани амбициозните планове за близко бъдеше. Ще продължи работата и по проекта за рехабилитация на пътя между Царево с Бродилово.

„Разсъждаваме за развитието на Ахтопол като античен град. Защото той наистина е нашата централна точка по отношение на археология. Там археологическите обекти са най-концентрирани. Развитието на всяко населено място също е много важно“, подчерта кметът на Царево.

"Най-много фестивали по морето се провеждат именно в Община Царево. Те ще стартират още през пролетта и ще приключат в късна есен", каза инж. Лапчев, коментирайки планираната богата културна програма в морската община.

Коментари

Още от последните новини