Бургазлийка проби в Холивуд

Мариета е българка от Бургас, която се снима рамо до рамо в новия филм с участието на Джулиан Мур - “Глория“. Тя разказа пред bTV как е застана очи в очи с холивудската звезда.

"Чувствах се сякаш се бях срещала и преди, както с режисьора, така и с Джулиан Мур. Доста енергийно зареден бе този момент", сподели емоциите си красивата бургазлийка. 

"Това, което ми направи много добро впечатление беше, че нямаше никаква йерархия. Бяха много приятелски настроени. Тя даже (Джулиан Мур- бел.ред.) се беше подготвила, знаеше ми името предварително", допълни Мариета - Имахме обща сцена и това беше незабравимо изживяване. Имаше и диалог, и импровизация."

Джулиан Мур дори ѝ казала, че за Мариета тя е просто Джули. Двете се заговорили, че холивудската звезда живее в Ню Йорк, а българската, която е с рождено име Илиева, се подвизава в Лос Анджелис. Джулиан Мур я подкрепила, като ѝ казала, че в началото е трудно, но тя ще си намери среда и ѝ разказала за нейното начало, като тя е започнала кариерата си в сериал.

Мариета обядвала с Мур и с режисьора, който е от Чили, и им разказвала за родината си България.

Режисьорът Себастиан Лелио пък живеел в Берлин и Мариета сподели, че явно е усетил европейската ѝ енергия още при кастинга, защото тя е много различна от американските актриси, въпреки че се явяват на едни и същи кастинги. Той е номиран за тазгодишните "Оскари" за друг свой филм.

Красивата бургазлийка разказа, че се е явявала в същия кастинг офис за филм, в който трябвало да играе дъщеря на Матю Макконъхи.

Мариета, която е завършила Кралската академия за театрално изкуство, стига и до финалния кръг на кастинг за главната роля в сериал с Даниел Радклиф, добил популярност като най-известния магьосник Хари Потър.

Нейната история е типично холивудска. Запознава се със своята мениджърка, с която работи в момента, когато отива при нея за интервю за работа като детегледачка. След това става ясно, че тя е талантлива актриса. Мариета благодари и на семейството си за подкрепата, която ѝ оказва.

Сподели новината:

Коментари