Бургазлия влезе в опашата серия от медали, нови две отличия за байкърите в Пампорово (Снимки)

Бургазлия влезе в опашата серия от медали, нови две отличия за байкърите в Пампорово (Снимки) - E-Burgas.com

Бургаският клуб по планинско колоездене Shore Invaders завоюва нови две отличия през уикенда. Този път момчетата на Николай Желев записаха успехите на един от най-важните турнири през сезона – държавният личен и отборен шампионат, който се проведе в Пампорово.

Синът на Желев – Николай, по-известен като Коки, спечели сребърен медал в категорията си юноши младша възраст (13-14 г) в спускането, като с този си успех талантливият бургаски байкър показа и доказа, че където и да ходи на състезание не се връща без медал.

Другото отличие грабна съотборникът му Румен Белезирев, който пък пребори силна конкуренция в същата дисциплина и се класира трети в категорията си юноши старша възраст (15-16 г). На него му предстои участие на европейско първенство в Австрия за юноши.

Важно е да отбележим, че държавният личен и отборен шампионат е аналогичен на републиканско първенство в меката на маунтин байка у нас Пампорово и в него всички елитни карачи в България „сверяват часовника си“ спрямо това какво са постигнали през годината и в каква форма се намират.

Самото трасе е едно от най-тежките и това изпита на гърба си едно от най-прогресиращите момчета в клуба Метин Качан, който спука гума на финалите. В състезанието взеха участие 59 лицензирани състезатели от всички отбори в страната.

Галерия
Коментари

Още от последните новини