Бургазлия ще рита в Полша

Бургазлия ще рита в Полша - E-Burgas.com

Младежкият национал на България Милен Гамаков финализира трансфера си в елитния полски Легия (Гданск). Вече бившият полузащитник на Ботев (Пловдив), който пристига в Полша като свободен агент, подписа договор за три години с клуба от Екстракласа. В контракта му има обаче опция, според която той може да бъде удължен за още 12 месеца. 

Въпреки че споразумението на юношата на Черноморец (Бургас) ще влезе в сила след две седмици - от 1 юли, Гамаков се е разбрал със спортно-техническото ръководство на “зелено-белите” и ще започне подготовка с тях още утре. Любопитно е да се отбележи, че старши треньор на Легия е бившият национал на Полша, съотборник на легендарния Христо Стоичков в Чикаго Файър и участник в бляскавото шоу “50 години номер 8” Пьотр Новак.

“Много съм щастлив, че подписах договор с голям клуб като Легия. За мен този трансфер е едно сериозно предизвикателство, тъй като се присъединявам към един успешен отбор с редица големи имена в състава си. Надявам се, че покрай тях ще успея да науча много. Ще дам най-доброто от себе си, за да радвам с изявите си феновете през новия сезон”, амбициран е щастливият Гамаков, който на стадион “Енерга Гданск” ще се носи фланелката с номер 38.

sportal.bg

Коментари

Още от последните новини