Бургазлия предложи решение за хаоса с паркирането по бул "Мария Луиза"

Община Бургас вече обяви, че ще строи паркинг за 100 автомобила на същото място

Да бъде въведен режим за платено паркиране по целия бул. "Княгиня Мария Луиза" и да се разреши на физически лица  да ползват възможността за платен абонамент на паркомясто, ограничен до един брой на семейство. Това предлага бургазлията Антон Митрев, който е писал писмо до Общински съвет - Бургас с молба да бъдат въведени промени в Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства на територията на Община Бургас. Освен това бургазлията иска и паркирането по постоянен адрес да бъде променен с "настоящ адрес", но да се въведе т.нар „принцип на уседналост” - не по-малко от 5 години регистрация по настоящ адрес, с цел да се избегнат спекулации.

Причината е хаосът с паркирането по булеварда, където често няма място за автомобилите на живущите наблизо граждани. 

"През делнични и работни дни и трудностите, които това създава на живущите в района (поради наличието на голям брой магазини, автомивки, присъствието на служебни автомобили, на автомобили на служители и клиенти на същите), което води до хаос и безразборно паркиране по тротоари, велоалеи, зелени площи (конкретно в района между бул. „Иван Вазов” и ул. „Княз Борис 1-ви“) и директно на пътното платно (чести случаи на заети от паркирали/престояващи автомобили в две от четирите ленти на булеварда, което увеличава риска от ПТП и възпрепятства движението на масовия градски транспорт)." пише Антон Митрев.

Само преди няколко седмици от община Бургас пък обявиха, че през 2018 година по бул. "Мария Луиза" ще бъде изграден паркинг за 100 автомобила, който до голяма степен трябва да реши проблема с липсата на паркоместа в момента. Не е ясно дали Антон Митрев се е запознал с въпросните планове и дали искането му е съобразено с тях. Все пак писмото му ще бъде разгледано от Постоянната комисия по "Транспорт и морско дело", след което може да се пристъпи до евентуалната реализация на идеята. 

 

Сподели новината:

Коментари