Бургазлии събраха над 300 кг електронни отпадъци само за 2 часа (Снимки)

Бургазлии събраха над 300 кг електронни отпадъци само за 2 часа (Снимки) - E-Burgas.com
Снимки Чавдар Ченков

Бургазлии се включиха с голям ентусиазъм в днешното състезание по събиране на електронни отпадъци, което се провежда в Морската градина. Само за около 2 часа граждани предадоха над 300 кг електронни отпадъци за рециклиране, а самото мероприятие ще продължи до 15:00 часа следобед.

На място има електронен кантар, който ще определи кой е донесъл най-много стара елетротехника, като трите деца донесли най-много неща ще получат таблети и рекламна раница.

Организаторите от „Бургас рециклира“ припомнят, че хората, които разполагат с по-тежки ел.отпадъци, от които желаят да се отърват, с извозване от дома, могат да се обадят на 0878 151540 или да го заявите онлайн на ecologica.bg. Всички предадени отпадъци ще бъдат рециклирани безопасно и природосъобразно, благодарение на Ecologica Bulgaria.

От 15:00 до 16:00 ще бъдат връчени наградите на победителите в състезанието за предаване на електронни отпадъци, както и на победителите в конкурса за детска рисунка на тема Рециклиране на фейсбук страницата на организацията.
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини