Бургазлии с награди в държавното първенство по карате киокушин

По инициатива на Българска Киокушин Асоциация – ИКО България и Спортен клуб „ИЧИ ГЕКИ – Варна“, с треньор Световния Шампион Шихан Емил Костов, на 20-ти и 21-ви Октомври 2018г. в гр. Кранево - спортната база на хотел „Аквалайф“, се проведе двудневното Държавно Първенство по ката и кумите, съобщава БНР Бургас.

Първият ден е преминал с Първенство по ката за всички възрасти, а вторият е продължил с 14-тото Държавно Първенство за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани – на категории.

В състезанието са участвали около 160 каратеки от клубове в страната, членове на БКА – ИКО България.

Като интересен момент от Първенството се посочва “Super Fight” срещата между двамата национални състезатели в супер-тежка категория – Александър Атанасов /СК“Киокушин Силистра/ и Евгени Прудников /СКК“Киокушин Спирит“ Бургас/. Техният двубой е започнал с квалификация „Тамешивари“ (чупене на дъски с различни ударни повърхности) - на принципа на правилата на Международните Първенства по Киокушин Карате. След три рунда по две минути, с почивка една минута между тях, “Super Fight” срещата е спечелил възпитаника на бургаския клуб- Евгени Прудников, с треньор Сенсей Гергана Апостолова-Костова. Той е бил награден и за „НАЙ-ГОЛЯМ БОЕН ДУХ“, а Мерт Ъшък от СК“ОЯМА“Tърговище получи приза за „НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ“.

Следващо предизвикателство за националния отбор на БКА-ИКО България е Европейското Първенство на без-категории, което ще се проведе на 17-ти и 18-ти Ноември в Молдова, припомня БНР Бургас.

Преди това, на 24-ти Октомври, двамата световни Шампиони – Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова, заминават за Япония, където са поканени да съдийстват на „Отвореното Японско Първенство на без-категории”, което ще се състои на 27-ми и 28-ми Октомври в Токио, става ясно още от публикацията.

Сподели новината:

Коментари