Бургазлии: Искаме си картите за една линия!

Бургазлии: Искаме си картите за една линия!  - E-Burgas.com

Бургазлии настояват картите, които важат за една автобусна линия, да се използват и в бъдещата нова електронна система на градския транспорт в Бургас. Това стана ясно на първото обществено обсъждане по темата, което бе проведено днес в НХК. Негови домакини бяха зам. Кметът Красимир Стойчев, ръководителят на проекта за Интегриран градски транспорт Руска Бояджиева и управителят на БургасБус Петко Драгнев.

Те получиха въпрос от бургазлия, който живее в „Меден рудник“ и всеки ден пътува до центъра на града, като има по близо четири качвания на ден. В момента той използва услугата за цена от 42,50 стотинки. Новата транспортна схема обаче не предвижда карти, които да важат само за една линия. Така той ще може да зареди картата си с колкото иска пътувания, но това ще му струва по 0,95 стотинки на пътуване или близо 100 лв. на месец. Другата опция е той да си закупи карта от 70 лв., която ще важи за всички автобусни линии в града. Това обаче не устройва бургазлията, тъй като той се възползва от услугите само на една автобусна линия, а другите не са му нужни. 

Към него се присъединиха и други граждани, които също използват само една или две линии и настояват, да могат да си закупят карти с намаление, които да важат само за тях. От община Бургас обещаха, че ще разгледат исканията, тъй като всички те се записват в проткол от общественото обсъждане. 

Ако такова решение все пак не бъде взето, това на практика ще означава много сериозно оскъпяване почти със 100% за всички, които досега са използвали услугите на картите за една автобусна линия. 

Коментари

Още от последните новини