Бургаският съд пожали финансов измамник, отърва килията с 5 години изпитателен срок

Бургаският съд пожали финансов измамник, отърва килията с 5 години изпитателен срок - E-Burgas.com

Окръжният съд в Бургас осъди на три години Христо В., подсъдим за финансови престъпления, чието изпълнение бе отложено за изпитателен срок от пет години и глоба в размер на 4 950 лв. Съдебната инстанция осъди Христо да заплати в полза на държавата сумата от 149 614,39 лева, представляваща придобит от него значителен неправомерен доход.

Постановеният акт е вследствие на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение за решаване на делото. Съдът отчете, че с престъплението не са причинени имуществени вреди.

Подсъдимият е от Сливен, едноличен собственик и управител на фирма и съдружник и управител на друга фирма, се признава за виновен в това, че в периода от март 2002 г. до 17.09.2009 г., в к.к „Слънчев бряг" и гр. Поморие, като физическо лице, без съответното разрешение (лиценз) за извършване на банкова дейност, извършвал банкови сделки, за които се изисквало такова разрешение.

Подсъдимият като предоставил десет парични заема в размер на 18 100,00 лева и 700,00 евро, равняващи се на 1369,08 лева на четири лица, срещу договорена лихва, получил значителни неправомерни доходи в размер на 149 614,39 лв.

Определението на Окръжен съд - Бургас подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд Бургас.

Коментари

Още от последните новини