Бургаският народен представител инж. Петър Кънев приветства участниците в Европейски парламент на предприятията

Подкрепяме всички инициативи на Евросъюза и на Европалатите, свързани с регулациите спрямо малкия и средния бизнес. Това заяви председателят на Икономическата комисия в Народното събрание инж. Петър Кънев по време на мероприятие в столицата, свързано с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.  
Бургаският народен представител приветства участниците от името на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и на ръководството на Икономическата комисия в Парламента.  
„Темите, които днес ще се разглеждат, са изключително важни за всички нас. И това, което искам само да споделя, е, че две от тях са свързани с малките и средните предприятия. В комисията по икономическа политика, освен че се занимаваме с чисто  законодателна дейност, на почти всяко наше заседание ние разглеждаме отделни теми за административната тежест върху българския бизнес”, обяви депутатът. Той коментира, че в България има около 480 000 фирми и около 440 000 от тях са малки и средни предприятия. 

"Две трети от тях са „живи” фирми. Средният състав на една такава фирма е между 2,5 и 3 човека, което означава, че административните тежести върху този бизнес трябва да бъдат сериозно регулирани. В това отношение подкрепяме всички инициативи на Евросъюза и на Европалатите”, каза още инж. Петър Кънев.  
Мероприятието, което се проведе в НДК, е наречено „Европейски парламент на предприятията”. То се организира от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Европалати. 

Сподели новината:

Коментари