Бургаският адвокат Радослав Николов поема защитата на единия от помагачите за атентата на Летище Бургас

Бургаският адвокат Радослав Николов поема защитата на единия от помагачите за атентата на Летище Бургас - E-Burgas.com

Материалите по делото – 24 хиляди страници в 83 тома

Бургаският адвокат Радослав Николов поема защитата на канадеца Хасан Ел Хадж Хасан, който разследващите свързаха с атентата на летище Бургас. Заедно с Хасан през 2013 г. като съорганизатор бе индифициран и австралиецът Мелиад Фара. 

Двамата ще бъдат съдени задочно, тъй като и към този момент няма информация за местонахождението им.

Очаква се следващата седмица до 15 юли да бъде внесен в съда обвинителния акт за терористичните действия в "Сарафово". 

„Предявиха ни материалите, но ще входираме искане за предоставяне на разпитите и извършените по делото експертизи. Материалите по това разследване са 83 тома или близо 24 хиляди страници. Сами разбирате, че това е изключително много работа“, заяви пред е-Бургас адв. Радослав Николов.

Ливанската възка

Разследващите свързат Хасан както с камикадзето, така и с  Мелиад Фара. И тримата са учили в Ливанския международен университет в Бейрут. Убитият терорист също е бил студент там.
Разследването установи още, че фалшивите международни паспорти на терористите са изработени на принтер именно в този университет.

Всеки е невинен до доказване на

противното

Така бургаският адвокат коментира най-силните козове, с които разполага държавното обвинение.

Да защитаваш

атентатор

Пред медията ни адв. Николов допълни, че всеки има нужда и право на защита, а на въпроса как приема това, че ще трябва да защитава лице, за което се смята, че е отговорно за смърта на десетки, той отговори така: „Все пак това е работа!“

Бургаският адвокат нашумя с редица дела на небезизвестни лица в Бургас и региона. Към момента той защитава интересите на Антон Петров – Кабата, обвинен в изнудване и незаконно притежание на боеприпаси. Николов бе защитник и на Красьо Станков, по прякор Маратонката, една от емблематичните фигури в производството на метаамфетамини в Сливен. Сред клиентите на Николов е и рецидивиста Стамен Димитров, по известен като Маринката. Той бе задържан в края на месец март за закана за убийство на бившето си гадже - сестра от Спешния център към МБАЛ Бургас.

Коментари

Още от последните новини