Бургаските военни моряци отбелязват 70 години от създаването на Военноморска база

Бургаските военни моряци отбелязват 70 години от създаването на Военноморска база - E-Burgas.com
vms6 (1) Тържествата започнаха от 10.00 часа на строевия плац в Пункт за базиране Бургас, където тържествено бе вдигнат военноморският флаг и флаговете за разцветяване. Проведе се празничен военен ритуал и приветствия отправиха зам. командира на Военноморските сили на Република България Комодор Димитър Ангелов и командира на военноморска база ВМС - Комодор Мален Чубенков. Те наградиха отличили се служещи с предметни награди и грамоти.

Гости на събитието бяха войни от запаса и резерва, бивши командири на военноморската база, командири на сухопътни поделения, ВВС и формированията от Варна и Бургас.Тържествата започнаха от 10.00 часа на строевия плац в Пункт за базиране Бургас, където тържествено бе вдигнат военноморският флаг и флаговете за разцветяване. Проведе празничен военен ритуал и приветствия отправиха зам. командира на Военноморските сили на Република България Комодор Димитър Ангелов и командира на военноморска база ВМС - Комодор Мален Чубенков. Те наградиха отличили се служещи с предметни награди и грамоти.

Водосвет за здраве и благоденствие на бургаските военни моряци отслужи отец Стилиян от църквата “Св. Никола” в Черноморец.

Днес от 17.00 часа в сградата на Държавна опера Бургас ще се проведе тържествено събрание и концерт, на който се очаква министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, висши военни и ръководители на местната и държавна власт да наградят и поздравят отличили се военнослужещи и цивилни служители от базата.

В празничния концерт ще участват представителния духов оркестър на ВМС с диригент капитан ІІІ ранг Мирослав Трифонов и представителния ансамбъл на Въоръжените сили.

Кулминацията на празника ще бъде празнична заря в градинката пред Държавна опера Бургас. [gallery ids="89754,89755,89756,89757,89758,89759,89760,89761,89762"]
Коментари

Още от последните новини