Бургаските ученици ще се учат на пътна безопасност на модерни площадки (снимки)

Бургаските ученици ще се учат на пътна безопасност на модерни площадки (снимки)  - E-Burgas.com

Играта може да е не само любимо занимание на децата, а и техен учител. Безспорно приятните забавления са сред най-преките пътища подрастващите да се научат как да се пазят от автомобилите. 

Община Бургас продължава да развива този тип обучение, като изгражда нови интерактивни площадки с пешеходни пътеки, светофари и пътни знаци. С такова модерно съоръжение вече разполага детска градина "Брезичка" в комплекс "Славейков". Подобни площадки се изграждат в ОУ "Елин Пелин", ОУ "Васил Априлов" и ОУ "Братя Миладинови".

Обучението няма да зависи от атмосферните условия, въпреки че площадките са на открито. При необходимост, пътните знаци, светофарите и другите материали ще бъдат разполагани в спортните салони, където ще се провеждат уроците.

Изграждането на подобни симулатори за обучение ще бъде акцент във всеки нов проект, който Община Бургас реализира за подобряване на външното и вътрешното пространство на учебните заведения. 

Площадките за безопасност на движението съдържат различни типове кръстовища, знаци и пешеходни зони, които в максимална степен пресъздават градската среда. 

Преподавателите, които водят обучението, притежават специална педагогическа квалификация. В програмата са включени разнообразни теми, сред които пресичане на пешеходна пътека, значението на някои знаци и какво трябва да е поведението на пешеходците и водачите на превозни средства.  

Създаването на новите площадки е част от цялостната концепция на Община Бургас за безопасност на движението и намаляване на инцидентите с деца.  

Галерия
Коментари

Още от последните новини