Бургаските читалища ще кандидатстват за европари

Бургаските читалища ще кандидатстват за европари - E-Burgas.com

Читалищата, които се намират на територията на община Бургас, да бъдат по-активни и да кандидатстват за финансиране и по европейски проекти. Това се споразумяха по време на работна среща читалищните дейци и председателят на постоянната комисия по култура и читалищна дейност към Общински съвет - Бургас Веселин Пренеров.

Читалищата поеха ангажимент до края на април да представят цялостна програма и информация за дейността, кръжоците и събитията, които ще организират през годината. На тази основа ще бъде изготвен единен регистър, който ще бъде качен на официалния сайт на Община Бургас - www.burgas.bg. Така на едно място и само с един клик, всеки който иска ще може да намери информация за читалищната дейност.

На 5 юни на открита сцена "Охлюва" от 10.00 до 20.00 часа ще се проведе общински преглед на всички певчески и танцови формации към читалищата в Бургас като символичен подарък за всички жители и гости на града.

Участниците в срещата се обединиха около идеята да се събират периодично, за да обсъждат всички идеи и въпроси, свързани с тяхната дейност, с което да се оптимизира още повече работата на читалищата.

Снимка: Dronburgas

Коментари

Още от последните новини